Hoofdcontent

Wandelprogramma Hoorn Beweegt 2024

Vragen & antwoorden Wandelprogramma Hoorn Beweegt 2024

Wandelprogramma Hoorn Beweegt

Wie kan er meedoen?         
Inwoners uit Hoorn in de leeftijd van 60-75 jaar hebben een uitnodigingsbrief ontvangen. Dit betekent echter níet dat alleen deze leeftijdscategorie mag deelnemen! In principe kan iedereen meedoen, ook als het een beginnende of ervaren wandelaar is. Het gaat er in principe om dat inwoners makkelijker de eerste stap zetten om in beweging te komen en dat gaat vaak makkelijker in een groep. Ook mantelzorgers of sportmaatjes zijn van harte welkom. Afhankelijk van het wandeltempo worden deelnemers ingedeeld in een groep. Op dinsdag avond in de Risdam-Zuid én donderdagmorgen in de Kersenboogerd is ook een wandelgroep voor deelnemers met een zeer rustig wandeltempo. Deze wandelgroepen zijn ook geschikt voor mensen met een wandelstok of rollator. 
 

Hoe kan ik me inschrijven voor de informatieavond 20 maart (19.30 uur)?                
Dit kan door gebruik te maken van het afscheurkaartje op de flyer, door een mail te sturen met voornaam, achternaam en telefoonnummer naar teamsport@hoorn.nl of via de website www.hoornbeweegt.nl. 


Ook als u níet aanwezig kunt zijn bij de informatieavond, kunt u zich gewoon inschrijven voor een van de wandelmomenten. Het is níet verplicht om hiervoor eerst naar de informatieavond te komen.
 

Hoe kan ik me inschrijven voor de verschillende wandel momenten: 
Dit kan door een mail te sturen met voornaam, achternaam en telefoonnummer naar teamsport@hoorn.nl of via de website www.hoornbeweegt.nl (zie stappenplan). Indien iemand zich telefonisch via het KCC wil aanmelden, dan kunnen jullie de naam, het telefoonnummer en email adres en wandellocatie noteren en mailen naar teamsport@hoorn.nl. Inwoners die aanwezig zijn bij de informatie avond, kunnen zich daar ook inschrijven voor 
 

Wanneer start het wandelprogramma?        
We starten met wandelen in de week van 15 april. Afhankelijk van de groep, is het startmoment maandag 15 april, dinsdag 16 april, woensdag 17 april, donderdag 18 april of vrijdag 19 april. Deelnemers die zich hebben ingeschreven krijgen hierover tzt een email. 
 

Wat zijn de kosten? 
De kosten voor het wandelprogramma zijn in zijn totaliteit 25 euro. Deelnemers kunnen ook betalen met de HoornPas. De informatieavond is gratis. De betaling vindt plaats bij de eerste testdag óf het eerste wandelmoment. Dit kan met de pin of contant. 
 

Mag ik ook meedoen bij een andere locatie?
In principe hebben alle deelnemers een eigen ‘vaste startlocatie’. Het kan zijn dat iemand een keertje niet kan, dan mag er uitgeweken worden naar een andere locatie in die week. 
 

Ik wil me inschrijven met de antwoordkaart, maar ik wil niet dat iedereen mijn persoonsgegevens ziet, kan dat?
Stop de antwoordkaart in een gesloten envelop en neem de adresgegevens van de antwoordkaart over op de envelop; Gemeente Hoorn, Team Sport, Antwoordnummer 98, 1620 VB Hoorn. Géén postzegel nodig. Of schrijf je digitaal in via www.hoornbeweegt.nl