Hoofdcontent

Train en Beweeg het Brein

Op vrijdag 5 april is er van 9.30 tot 14.00 uur een inspirerende en informatieve dag in De Kreek in Zwaag waar bewegen en lekker in uw vel zitten centraal staat. Doe mee met verschillende workshops en activiteiten en houd uw lichaam en brein jong! Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen met de volgende activiteiten.

Programma

09.30 - 10.00 Ontvangst koffie en thee
10.00 - 10.10 Opening Team Sport/ Wethouder Sport
10.10 - 10.30 Cognitieve fitness
10.30 - 10.45 Interactieve presentatie Barbara de Loor
10.45 - 11.00 Gezamenlijke warming-up met Barbara de Loor
11.00 - 11.45 Bezoeken marktkramen
11.45 - 12.45 Deelnemen aan verschillende activiteiten 
12.45 - 13.25 Gezonde lunch
13.25 - 13.55 Muzikale reis door de tijd
13.55 - 14.00 Trekking prijs marktkraamquiz en afsluiting

Informatiemarkt

In de Kreek staan allerlei kramen. Bij deze kramen geven deskundigen u graag informatie over: diabetes, 
overgewicht, COPD, dementie en hart- en vaatziekten. Daarnaast staan er verschillende sportaanbieders
die beweegactiviteiten hebben voor mensen met een chronische ziekte. U kunt op persoonlijk niveau in gesprek met deze deskundigen. Stel vragen over uw mogelijkheden tot bewegen en ontvang tips over leven met uw ziekte. Ook kunt u verschillende hulpmiddelen uitproberen. Ontspan en geniet ‘Train en Beweeg het Brein’ draait niet alleen om ziek zijn of meer bewegen. Het is ook belangrijk dat u ontspant en lekker in uw vel zit. Geniet van muziek, sport, spel en creatieve activiteiten. En leg de herinnering aan deze dag vast in een fotohokje.

Barbara de Loor

Barbara is een Nederlands oud-langebaanschaatsster en presentatrice en bekend van tv met ‘Nederland in beweging’. Zij verzorgt een interactieve presentatie over het belang van bewegen, juist voormensen met een chronische ziekte. Daarna is er een warming-up van Barbara. Zij laat alle aanwezigen op haar eigen manier, met een glimlach, ervaren wat bewegen met je doet.

Muzikale reis door de tijd

Het duo Marthy en René verzorgt het muzikale programma ‘Herinnert u zich deze nog’. Het is een muzikale reis terug in de tijd. Raad de liedjes en artiesten en zing mee met nummers van vroeger. En wie niet stil kan blijven zitten, mag natuurlijk ook met de voetjes van de vloer tijdens dit feest der herkenning.

Gezonde lunch

Geniet van een gezonde en gezellige lunch. Tijd om even bij te praten enervaringen uit te wisselen met andere deelnemers. 

Aanmelden

Klik op onderstaande button Train en beweeg het brein of meld je aan via mail Teamsport@hoorn.nl of bel naar 0229 25 22 00. Meedoen kost € 5, dit betaalt u op de dag zelf.